Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Jarlabergs IF A-Laget

Följ

A-Laget

Följ oss för uppdateringar
Följ
Jarlabergs IF
Fotboll
A-Laget
Tabell
Lag M V O F P
1 IK Hephata 18 16 1 1 49
2 Jarlabergs IF 18 10 6 2 36
3 Fotfolket FF 18 11 3 4 36
4 Gustavsbergs IF FK 18 10 4 4 34
5 AC Azzurri 18 7 1 10 22
6 Sickla IF 18 6 3 9 21
7 Tunisiska FC 18 5 3 10 18
8 Hanvikens FF 18 5 2 11 17
9 Viking Södermalm BK 18 3 4 11 13
10 BK Bleket 18 2 3 13 9

Match

Jarlabergs IF

0 - 2
Nacka IP 2
9 juni 2016
20:30

IK Hephata

Referat

Tung förlust i toppmötet.

Var det verkligen division VI-fotboll som spelades på Nacka IP 2 på torsdagkvällen?
Nej!
Det här var fotboll på högre nivå. Att ett av de här topplagen i serie 6 D skulle belönas med tre poäng och det andra med noll för det man bjöd publiken på var lite smärtsamt.
IK Hephata med sin 30 man (!) starka bortaklack fick jubla i högan sky när slutsignalen ljöd. Det var rätt uppenbart att den här nionde raka segern betydde rätt mycket för Jarlabergs gäster - den satt nämligen rätt långt inne.
I Jarlabergs avbytarbås knakade och brakade det istället när diverse inredningsdelar fick ta emot några frustrationsutbrott från hemmaspelare som gett "allt", inte minst i en massiv slutforcering, men inte fått utdelning framåt.
Bästa fotbollen från Jb:s sida i år trots förlusten? Frågan var tvungen att ställas.
- Andra halvlek mot Sickla (seger 7-1, reds.anm.) var lika bra, blev svaret från en Jb-supporter som inte missat en minut av vårsäsongen.
Jarlaberg kom till matchen av seriefinalkaraktär med central-linjenyckelspelarna Bose och Krille avstängda, dessutom ett par andra skadade. Man mötte ett Hephata som kom med åtta raka segrar och målskillnaden 27-8.
Jarlaberg hade läst på sin läxa bra och inledde respektfullt fokuserat. Hephata består till hälften av det svenska dövlandslaget och att det fanns kvalitetsspelare att ha respekt för där stod tidigt klart. Det här med fasta situationer var till exempel ett kapitel för sig. Kan inte finnas ett division VI-lag i Sverige som har "set pieces" så organiserade, genomtänkta och intränade som Hephata hade.
I första halvlek hade Hephata bollen inne två gånger just i samband med frisparkar, men båda blev bortdömda för offside. Det första helt klart korrekt bortdömt, men det andra kunde, kanske rätteligen, ha resulterat i intensivt protesterande från Hephata om inte keepern Wilson blixtsnabbt satt igång spelet i akt och mening att skapa en kontring.
Det stod 0-0 i paus efter en första halvlek som till första delen innehöll perfekt satt försvarsspel av Jb. Rätt i positioner över hela banan. Hephata kom inte direkt någonstans i sina anfallsförsök, och det som inte fastnade på centrala mittfältet eller i de alldeles utmärkt spelande ytterbackarna Gus och Christoffers fångstnät sprattlade som blanka Nacka Strand-strömmingar i mittbackarna Orres och Bappes säkra agerande.
Efterhand lyckades Jarlaberg flytta upp positionerna och tog efterhand också över. Passningsspelet stämde allt bättre. Dock hade man svårt att komma till riktigt vassa avslutslägen. Det som främst satt kvar på näthinnan var väl Addes språngnick på ett toppinlägg från höger - om den suttit i nättaket och inte ute på ishallsparkeringen hade det varit årets nickmål!
Inför andra halvlek kändes det som att matchen kunde svänga åt vilket håll som helst. Det blev åt Hephatas. Ett ögonblicks briljans, ett klassavslut i bortre burgaveln via Addes fot, från straffområdets vänstra del var otagbart för Wilson.
Jarlaberg skulle dock ge Hephata en riktig match ända in i slutet. Efter målet ägnade sig Hephata i princip uteslutande åt att försvara sig och Jb tuggade sig allt närmare att komma till det där läget…lyckas med den avgörande passningen…vinna den där nickduellen…plocka upp den andrabollen…men de flesta avsluten hamnade utanför målramen. Gus hade ett centralt skottläge efter en hörna som kändes gjutet att han virkar in i krysset nio gånger av tio, men även den smet utanför.
Speciellt ett anfall var värt ett bättre öde: onetouch sex-sju passningar i högt tempo i rad på offensiv planhalva slutade med ett till slut duktigt upplöst Hephata-försvar, inlägg från vänster…allt var så rätt, så rätt ända fram till avslutet.
Sista minuterna flyttade Bappe upp i anfallet och det handlade om att lyfta långt. Något som dock inte ville sig speciellt väl eftersom alla Jb-are ställde sig felvända utspridda i backlinjen istället för att försöka kraftsamla runt EN felvänd mottagare och få fast bollen runt denne. Nu vann Jarlaberg inte en enda andraboll utan var hela tiden i riskzonen för kontringar och man-man-försvar när Hephata samlade upp.
Det allra sista som hände var att en sådan kontring satt. 2-0; avspark och sedan slutsignal direkt.
En mycket sevärd match, även om det förstås sved i hemmahjärtana att det inte blev en poäng även här…I så fall hade det fortfarande funnits två obesegrade lag i serien.
Ovanan att möta ett lag där flera av motståndarna är döva spelade också in på vissa (närkamps)situationer. Det blev därför några gula kort som knappast hade inträffat mot ett ”hörande” lag. Men det är bara att gilla läget. Att få möta ett gäng spelare med landslagsstatus gör man ju sannerligen inte heller varje dag på den här nivån i seriesystemet!
Det var nästan ett mirakel att ingen Jarlaberg-spelare blev utvisad. Åtta (!) av de 15 hemmaspelarna blev varnade! Och då ska sägas att domaren överlag höll bra nivå på sitt matchledande och att det inte var vare sig överdrivet hårt eller gnälligt/frustrerat. Visst det var seriefinal, en jämn match mellan två välspelande lag i högt tempo - klart att det finns energi, adrenalin och vilja då!
Sammanfattningsvis: det här var en seriefinal som hette duga. Hålls den här nivån på Jb-spelet, både defensivt och offensivt, blir det inte många tappade poäng - om ens någon tappad poäng - under resten av säsongen.

Matchens stjärnor går till...

Christoffer för en galet bra insats som högerback.
Wigren som gör ett grymt bra jobb på både kant och centralt.
Bappe & OP som får Hephatas offensiva spelare att vara totalt osynliga.


#ForzaJB
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Adrian Rex Berglind 1 0 0 1 0 0
Alex "Kina" Andersson 1 0 0 0 0 0
Christopher Larsson 1 0 0 0 0 0
Edvin Solem 1 0 0 1 0 0
Eric Hultman 1 0 0 0 0 0
Gus Strömfelt 1 0 0 1 0 0
Leo Orellana 1 0 0 0 0 0
Markus Lindberg-Baptiste 1 0 0 1 0 0
Mattias Falchi 1 0 0 1 0 0
Oscar "PH" Persson 1 0 0 1 0 0
Sebastian Hernandez 1 0 0 0 0 0
Sebastian Wigren 1 0 0 0 0 0
Simon Lumare 1 0 0 0 0 0
Viktor Govenius 1 0 0 1 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

fre 19 aug 2016, 20:00 IK Hephata - Jarlabergs IF 0 - 0